Sain vihdoin lisättyä tänne kuvat vauvasta. Kuvissa sikiö näyttää lähinnä epämuodostuneelta ufolta, mutta ei kaikututkimuksen tarkoituksena olekaan tuoda vanhemmille konkreettista kuvaa vauvan ulkonäöstä, vielä kun se sikiövaiheessa on niin epätodennäköistä sanoa miltä vauva oikeasti näyttää. Sitten syntymän jälkeen siitä voi ottaa miljoona kuvaa. Toivoisinkin saavani jo heti ensimmäisistä elinminuuteista kallisarvoisia kuvia.

1566116.jpg
kuva1: ensimmäisestä ultrasta. Musta on aina lapsivettä. Tässä erottuu pää, keho ja jalka (ehkä käsi tuossa vierellä)

1566120.jpg

kuva2: Mun lempparikuva ekasta ultrasta. Vauva potkii ylöspäin.

1566121.jpg

kuva3

1566122.jpg

Kuva4: Näkyy vähän kasvojenluita (valkoisen viivat), rintakehää ja aivolohkoja

1566124.jpg

Kuva5

1566126.jpg

Kuva6: Tokasta ultrasta. Tässä vauva työnsi nätisti jalkapohjansa esille. Isovarvas oikealla ja vieressä loput 4 pikkupallerovarvasta tai ehkä useampi. Alhaalla vähän peitossa kantapää. Toivottavasti jalka vielä muotoutuu tasapainoisemmaksi kun tuo kantapään puoleinen osa on noin kapea.

1566127.jpg

Kuva7: Potkiva vauva ekassa ultrassa. Sikiön koko (pää-perä) oli muuten tuolloin rv 11+6 n. 50mm eli 5cm pitkä. Toisessa ultrassa rv 19+? sikiöltä mitattiin "korvasta korvaan" mitta joka oli n. 44mm! Pään mitta toiselta puolelta toiselle oli siis lähes yhtä paljon kuin sikiön pää-peräpituus ekassa ultrassa. Mitä lie sitten oli pää-perämitta tokassa ultrassa, sitä en saanut tietää enkä tajunnut edes kysyä.

1566129.jpg

Kuva8: siinä sikiö kasvaneena. Erottuu pää ja ruumis.

1566130.jpg

Kuva9: Tässä kätilö oli suurentanut sikiön kasvokuvaa. Pyöreät renkaat silmien kohdalla on silmänliikuttajalihaksi ja alla valkoisina heijastumina kasvojen muita luita (esim. nenä, poski yms) Silmät pysyvät näillä viikoilla (rv23+4) kiinni ja joskus viikkojen päästä se alkaa aukaisee silmiään. Mitäköhän vauva näkee kohdussa? Jos osottaisin kirkasta valoa vatsaa kohti, voisin kuvitella sikiön "maailman" piirtyvän punertavaksi.

1566132.jpg

Kuva10: Tämä on hämäävä kuva. Aluksi luulin, että vauvan pää on tuo iso harmaa möhkäle joka on taittuneena jalan yllä. Suorastaan pelottava! Oikeasti pää sekoittuu tuohon isoon möhkäleeseen siten, että voin erottaa suun ja kaulan, mutten sitä missä päälaki menee. Oikealla kuvassa on pieniä valkoisia viivoja vinottain, luulen niiden olevan rintakehää ja siinä olevia kylkiluita.

Ihaninta tässä kuvassa on kuitenkin tuo jalka. Se on piirtynyt niin kauniisti tuohon kuvaa. näkyy hieno reisi, jsosa vaalea viiva kuvastaa reisiluuta, sitten polvi ja kaunis pohje, joka on samanmallinen kuin aikuisellakin. Viimoisena päässä pienen pienijalkaterä ja varpaat. Tässä ultrassa (2.) vauva heiluttelin todella paljon varpaitaan ja ojenteli jalkojaan. Käsiin en osannut edes kiinnittää huomiota.

1566134.jpg

Kuva11: siellä vielä pirpana. En tiedä mitä nuo tarkkarajaiset pyrylät on hänen päässään, mutta kätilö ei sanonut kuitenkaan että mitään olisi vialla. Ehkä ne on jonkinsortin heijastumia tai sitten meidän vauvalla on yksinkertaisesti putkiaivot, eikä se kätilö osannut työtään. Päästä tässä on nätti sivuprofiili sikäli, että siinä otsa piirtyy pyöreänä, heti sen alla "kuoppa" jossa silmät ja nenänpää.

Sellainen vauva siis tulossa. En malttaisi odottaa.